perjantai 26. lokakuuta 2012

Kisakauden kynnyksellä


Jaahas, tässä sitä taas ollaan, lunta löytyy jo monilta latupohjilta ja ensimmäiset kilpailut ovat edessä. Vielä parikuukautta sitten tuntui, että kisakauteen on vielä paljon aikaa ja vielä ehtii tekemään vaikka mitä. Mutta niin se aika taas vierähti nopeasti ja nyt sitä pitäs olla henkisesti valmiina lähtemään urheilijoiden kanssa hyvällä itseluottamuksella kohti kisoja, luottaen siihen kaikkeen mitä on tehty.

Nuorten maajoukkueena meillä on nyt takana 39 leiripäivää ja vielä olisi 17 jäljellä. Kauden päätavoitteeseen Nuorten MM-kilpailuihin Libereciin on aikaa 85 päivää. Tässä vaiheessa valmentajana ja varmaan myös urheilijoilla herää paljon ajatuksia siitä että onko nyt tehty kaikki voitava ja mitä vielä pitäisi tehdä.  Tämän leirityskauden aikana leireillä on mielestäni harjoituksissa ja muussakin ryhmän olemuksessa ollut hyvä tekemisen meininki. Ryhmästä yli 90 % on uusia tälle kaudelle, mutta yhteinen toimintatapa ja sitoutuminen tekemiseen  on löytynyt melko helposti.

Uutta tämän kauden toiminnassa on ollut aiempaa isompi panostus ravitsemukseen.  Ravitsemuspuolesta on ottanut vastuun Kati Venäläinen, ja tämä on ollut mielestäni iso apu meille kaikille. Jokainen urheilija on voinut olla aina tarvittaessa yhteydessä Katiin, ja heti alku kaudesta on käyty läpi henkilökohtaisesti jokaisen ravitsemusta. Tässä on hyvin huomannut kuinka tärkeää on kaikille, että ryhmällä on mahdollisimman monta eri tukihenkilöä joihin voi aina tilanteen vaatiessa tukeutua. Tästä on ollut myös iso apu minulle valmentajana kun on voinut keskittyä entistä paremmin itse valmennuksellisiin asioihin, kun on tiennyt tämän osa-alueen olevan alansa ammattilaisen hoidossa.

Miten tekemisemme on sitten onnistunut? No, siihen jos osaisin vastata, olisi tämä valmentaminen paljon helpompaa. Kehittymistä on urheilijoilla tullut, monilla osa-alueilla paljonkin. Mutta huomenna sitä tietää tästäkin jo vähän enemmän kun katsoo telkkarista kauden ensimmäistä kilpailua lumella Suoman Cupin merkeissä.

- Janne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti