torstai 18. lokakuuta 2012

Ulkohiihtokauden avaus!


Maanantaina alkoi ryhmämme kuudes leiri tutussa ja turvallisessa Vuokatissa, jonne muuten satoi keskiviikkona ensilumikin! Ohjelmassa on enimmäkseen hiihtoa, sisältäen mm."sprinttikisan", mutta myös vastapainoksi jonkin verran voimaa ja jalkalenkkejä. Olosuhteet ovat totutun hyvät, sillä ulkolatu avattiin jo 10.10. Reilun kilometrin pituisella baanalla ei ole ollut ainakaan yksinäistä hiihtää, sillä porukkaa riittää ruuhkaksi asti. Täytyy vain pitää pää kylmänä ja ajatukset kasassa, jottei tule höntyiltyä liian kovasti!

Onhan tämä leiri tuonut jotain uuttakin tullessaan, kun suurin osa joukkueestamme joutui ensimmäisen kerran doping-testiin. Vielä puoli kymmenen aikaan illalla yksin istuskellessani meinasi aika käydä hieman pitkäksi.. Eipä siinä auttanut muuta kuin todeta:  "All you can do is just sit and wait…:)" Lepoiltapäivän kunniaksi kävimme myös kokeilemassa hohtokeilausta, jonka voitosta käytiin tiukka ja verinen taisto tason ollessa huikea. Päätimme kuitenkin yhteistuumin, ettei lajinvaihto keilaukseen ole (ainakaan vielä) ajankohtainen.. Niinpä pysymme siis edelleen hiihtomaajoukkueena!

Harjoituskauteni on tähän asti sujunut hyvin, ilman suurempia ongelmia. Tuntimäärä on lisääntynyt jonkun verran, mutta laadusta tinkimättä. Olen pyrkinyt toteuttamaan harjoitukset hyvissä olosuhteissa ja tehokkaasti. Leirejä on ollut sopivan useasti, ja niillä on ollut monipuolista ja kehittävää harjoittelua. Siksi onkin ollut erityisen tärkeää malttaa levätä ja palautella tarpeeksi leirien välissä, jottei kokonaiskuormitus nouse liian suureksi. Terveydentilani on pysynyt hyvänä, ja vielä kun saisi joka syksy riesana olevat flunssat vältettyä niin hyvä tulee.

Enää ei ole pitkä aika kisakauden alkuun!  Aloitan kisakauteni viime vuoden tapaan Vuokatin Suomen cupissa lokakuun lopussa. Vaikka kisat toimivatkin pääasiassa hyvinä kovina harjoituksia, on mielenkiintoista nähdä, miten suksi kulkee tähän aikaan vuodesta. Sen näette tekin, kunhan vain muistatte avata töllön oikealta kanavalta oikeaan aikaan! Ja eikun veikkaukset pystyyn, kuka vie ja ketä, vai onko tulossa kenties kolmois- tai neloisvoitto nuorten maajoukkueelle?? Ainakin tämän päivän sprintissä meno oli sen verran rivakkaa, että heikompaa voisi heikottaa:D Nähtäväksi jää, pysyvätkö tv-kamerat sitten mukana.. Haastetta tulevaan kauteen tuo se, että arvokisojen kannalta tärkeät katsastuskisat ovat jo hyvin aikaisessa vaiheessa talvea, joten kunnon täytyy olla oikein ajoitettu. Se tarkoittaa myös sitä, että hiihtotuntumaa ja kisoja on oltava tarpeeksi alla siihen mennessä. Niinpä ehdinkin leirin jälkeen käväistä vain kaksi päivää koulun penkillä, ennenkuin palaan tänne syyslomaksi jatkamaan harjoittelua!

Olen viihtynyt nuorten mm-ryhmässä todella hyvin ja tuntuukin, että päivät ja leirit hupenevat turhan nopeasti.. Hyvällä ryhmähengellä ja onnistuneilla harjoituksilla saadaan varmasti hyvää tulosta aikaan tulevana talvena!


Talvea odotellen,



Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti