torstai 9. elokuuta 2012

Tervehdys armeijan harmaista!

Mistähän sitä taas lähtisi. Tällä hetkellä väsyttää aika paljon, sillä kirjoitusaikaa löytyi yöpäivystyksestä välillä 00 - 03 yöllä. Omalta osaltani harjoituskausi on ollut hyvin erilainen koska astuin palvelukseen 4. kesäkuuta Lahden Urheilukoulussa. Helpolla täällä ei todellakaan ole päässyt vaan päinvastoin muilla kavereilla on tuntunut olevan helpompaa eri paikoissa urheilijana.

Oma harjoittelu on ollut täällä vähäistä ja leireillä on tullut ainoat määrällisesti paremmat harjoitussetit. Kuitenkin toisinaan kun on päässyt leirille irti arjesta, on meno tuntunut ihan hyvältä. Kyllähän täällä on tullut paljon liikuntaa ja jaloilla oloa muttei varsinaista reeniä, eikä lepoa! Syksyllä pitäisi päästä hieman tiheämmin harjoittelemaan, joten syksy ja erityisesti alkutalvi muodostunee kulmakiveksi omaa kuntoa kaivaessa suksille. Positiivinen asenne ja mukautuminen on täällä erittäin tärkeää menestyäkseen.

Siinäkin mielessä on mennyt hyvin, etten ole vielä pahemmin sairastellut. Leirit tuovat aina mukavasti jotain odotettavaa, että pääsee elämään ”normaalia” elämää hetkeksi. Viime MM-ryhmän leiri oli Ylläksellä heinäkuun lopulla jossa päästiin harjoittelemaan hyvissä maastoissa pitkää nousua. Seuraava leiri on taas loppukuusta tällä kertaa Rovaniemellä. Se mitä täällä olen oppinut urheilijana, on arvostus. Nyt osaa arvostaa hyviä harjoittelumahdollisuuksia ja sen mahdollistajia, kotia, sponsoreita, vapautta tehdä asioita niin kuin haluaa ja yli päästänsä koko rinkiä joka tukee minua urheilussa.

Harjoittelu on kuitenkin kaiken ydin pitkässä juoksussa, muttei tietenkään ilman harjoittelua mahdollistavia tekijöitä, kuten lepoa. Jos kaikki menee putkeen niin uskon tämänkin harjoittelun johtavan ihan hyviin tuloksiin. Hyvää jatkoa kaikille lukijoille ja nuorille urheilijoille malttia harjoitteluun, sillä täällä sitä tarvitaan!

terveisin Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti