lauantai 22. syyskuuta 2012

Arkikiireitä ja harjoittelua

Ensimmäinen YO-kirjoitus minunkin osaltani vihdoin hoidettu! Urakka alkoi siis keskiviikkona terveystiedolla, jota tuli vaihtelevissa määrin kertailtua lukuvuoden alusta saakka. Elämäni ehkäpä tähän mennessä nopeimmat kuusi tuntia vierähtivät kehitellen sanottavaa mm. kuoroharrastuksen mahdollisista terveyseduista ja meille nykynuorille tyypillisestä liiallisesta ruutuajasta. Koe tuntui sujuvan ihan hyvin ja nyt vain odotellaan tuloksia.

Abivuosi (joka minun osaltani kyllä jatkuu vielä jonkin aikaa myös ensilukukaudelle) on muiltakin osin tuntunut painavan päälle ihan kiitettävällä innolla. Kouluhommia on riittänyt kutakuinkin joka lähtöön, ja viime viikkoina ne ovat aika pitkälle sanelleet myös sen, kuinka paljon aikaa jää harjoittelulle. Välillä on pitänyt myös soveltaa yhdistellen näitä kahta asiaa: eräskin viisituntinen korpivaellus tuli käytyä kuunnellen lähes koko matkan Seitsemää veljestä äänikirjana tekstitaidonvastausta ja lukupäiväkirjaa varten. Sen lenkin jälkeen saattaa kai sanoa tutustuneensa suomalaisuuten aika kovin ottein.

Arkikiireiden ohella harjoittelut ovat kuitenkin edenneet aika mukavaan malliin, ja mennyttä kesää pidän muutamista sairasteluista huolimatta hienona. Hiihtoharjoittelun ja erilaisten leirien lisäksi oli mukava ehtiä välillä reissuihin myös jalkapalloporukalla. Määrätietoisen harjottelun ja koulunkäynnin ohella mielestäni onkin erityisen tärkeää, että löytyy myös omanlaisia tapoja rentoutua ja unohtaa paineet.

Syysterveisin,
Topias

(Kuvassa Taivalkosken uusi hiihtostadion valmistumassa lumille)

2 kommenttia:

  1. Eikö olekin hyvä juttu nuo äänikirjat ja kirjastoistahan niitä saa lainata mielin määrin ;) Tsemppiä kirjoituksiin, harjoituksiin ja - lukemisiin/kuuntelemisiin!

    VastaaPoista
  2. Kyllähän ne ihan mukavia sopivissa tilanteissa on :)
    Kiitoksia paljon!

    VastaaPoista